Hjemmelavet marcipan med honning

Her får du opskriften på marcipan lavet på lækker honning.

Beskrivelse:
Julen associeres ofte med én ting: marcipan. Mange foretrækker at købe den færdiglavet, hvilket jeg også gjorde i lang tid. Men det ændrede sig, da jeg opdagede, hvor simpelt det er at lave sin egen – og endnu bedre, at det kan laves med honning. Nu har jeg skiftet den købte marcipan ud med hjemmelavet. I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.


Opskrift:
•    300g smuttede mandler
•    100g lokal dansk honning (Køb honning her)


Fremgangsmåde:
Mandlerne blendes til en fin masse, hvorefter honning tilsættes og blandingen røres grundigt sammen, indtil der opnås en ensartet masse. Lad den hvile i en plastikpose i 1-2 dage, og den er klar til brug. For en hurtig julekonfekt kan du tilføje revet appelsinskal eller nougat i midten, forme små kugler og dyppe dem i chokolade.
Man kan også erstatte 200g mandler med valnødder for en mørk og fyldig hjemmelavet marcipan.


Velbekomme!

Tilbage til blog